Tuesday, March 13, 2012

mimpi random...

orang tua2 kate mimpi tuh petande sesuatu nk berlaku..tp aku rase xde kene mengene pun...dlm otak aku mimpi adelah bende yg ko dok pikir kaw2 sampai susah nk lupa pastu otak ko rajin gile manifest(ayat bedos skrg) die jadi satu jalan cite yg x masuk akal...kekadang mimpi gak bleh jadi gak bler ko tgh stress..bler ko ade dua2 skali..hah...alcombo satu mimpi baik nyer aaa.... al kisah ngan assingment vibration yg x siap2 lg...pastu aku bajet malam nih nk wat (mlm sblm post ni kuar) pastu jen lak demam, kutil lak suruh aku g amik die kt terminal bus Putrajaya..dan aku x tau pegi...bajet nk guna gps tp lupa lak...pastu nk main badminton tp x jadi...nk kene renew license sbb dh tamat tempoh..lame x makan ayam...g lepak kt yus mlm tadi...mls workout...amoi sks

sume story kt atas adalah event yg berlaku....pastu die henshin kt mimpi aku jadi....tetibe aku g jalan2 ngan amoi n kawan2 aku kt alamanda(renew license kot)...tetibe..jalan2 dh time, aku jeh yg hantar balik amoi g rumah...pastu aku pun balik la ke rumah aku...tetibe sampai kt rumah bapak aku suruh calculate vibration kt kawasan rumah...tetibe..ape kes(vibration assignment)..sbb die takut kene gempa bumi...aku pun pelik dan tetibe bleh lak aku tau camner nk buat..(padahal assignment x setel lg)...pastu jeh amoi tetibe call..kate nk g terminal bus Putra(kutil kt terminal bus Putrajaya)..

aku plak x tau jalan nk g..tetibe aku teringat psl gps garmin aku yg kt rumah...dan tetibe lak aku teleport ke kedai makan tepi jalan(yus kt tepi jalan gak)...tp makan chicken chop...ape kes..(nih sbb aku dh lame x makan ayam...maklumla tgh miskin...) pastu ade lak member2 skolah aku pastu ade lak member badminton aku..aku tgh makan halfway jeh...amoi pun dtg dgn teksi..aku dh aik...ko bleh lak dtg jumpe aku pakai teksi...nk g terminal putra x mo lak...lol...aku pun layan je la...pastu nk bayar jeh..member main badminton (badminton cancel) aku tegur yg amoi aku bontot makin besar...aku dah watdeheck pulak...(padehal aku yg bontot makin membesar..sihat lagi..workout x mo..mls..skv xde dah..) aku pun trus chow tanpe cherita panjang...pastu g naik kete aku pasang gps, setting g terminal bus putra..pap start engin kete...tekan minyak..trus aku bgn dr mimpi...aku pun ckp pundek la..kasi la habis dlu mimpi...zzzz(ps: aku lak rase cam nk demam)...

kadang2 mimpi nih gile2 pun bagus gak..menceriakan hidup ko yg tgh hambar tuh...yela xkan nyer mimpi nk jadi realiti...ko bajet nih akedemi fantasia ke...pirah...hahahha..peace out...